Ettevõte MMS on juba rohkem kui 10 aastat projekteerinud ja tootnud toiduaine-, biofarmaatsia- ja veetööstuse tarvis laboratoorseid ja tööstuslikke membraanfiltreerimise süsteeme. Erilist tähelepanu pälvib piimatööstus, kuid teisedki toiduainetööstuse harud ei jää kõrvale. MMSi membraanfiltreerimise süsteemides kasutatakse maailma kuulsaimate tootjate filtreid (MF, UF, NF, RO), kartongfiltritega presse, filtrikotte ja neile ette nähtud hoidikuid, küünal- ja moodulfiltreid.
Vadakutöötlusliin – (toidu klass)
- Vadaku hoidmine, saaste vähendamine, peenosakeste kõrvaldamine;
- Koore eraldamine;
- Pöördosmoosi rakendamine vadaku kontsentreerimiseks kuni 18% TS;
- Vadakukontsentraadi pastöriseerimine;
- Vadakukontsentraadi aurustumiskaitse;
- Hoiumahutite CIP-kontroll;
- Tootmise täisautomatiseerimine ja kogu liini CIP.
Vadakutöötlusliin (sööda klass)
- Tootmises kasutatava vadaku hoidmine;
- Vadaku pöördosmoos;
- Vadaku ultrafiltreerimine;
- Vadaku- ja laktoosikontsentraadi hoidmine;
- Tootmise täisautomatiseerimine ja kogu liini CIP.
Piimavalkude kontsentreerimisliin
Piimavalkude kontsentreerimine kuulub tootmisprotsessi hulka. Sellepärast tuleb seda protsessi projekteerides arvesse võtta hügieeninormide rangeid nõudeid ja valgurikka toote koostist.
- Mitmeastmeline soojusvaheti energia kompenseerimiseks ja „kiire“ soojendamine;
- Mikrofiltreerimine bakterite ja rasvade kõrvaldamiseks;
- Valkude ultrafiltreerimine valitud kontsentratsiooniga.
Sojapiima liin
Parima kvaliteediga sojapiima valmistamisel tuleb sojaekstraktist kõrvaldada spetsiifiline maitse. Selleks protsessiks kasutab MMS ultrafiltreerimise süsteemi, kus valkude ja õli kontsentreerimisega lastakse mõru maitse molekulid läbi membraani.
- Sojajahu ekstraheerimine;
- Tihke vedeliku eraldamise dekanter;
- Kibedate molekulide ultrafiltreerimine ja kontsentreerimine;
- Lõhna- ja maitseainetega segamine;
- Homogeniseerimine;
- UHT.